Tot maart 2018 was DICHTBIJ gevestigd in de zaal naast de eetzaal in Rustoord, maar vanaf april 2018 zijn zij verhuisd naar een eigen locatie, op de begane grond op een hoek, de entree is om de hoek. Precies onder flat 118. Hier kunnen ze hun spullen laten staan. Ze hebben nu een eigen plek. In de oude situatie moesten ze, bij een vergadering, of een andere bijeenkomst, regelmatig vertrekken, en dat gaf onrust.

DICHTBIJ is een onderdeel van RAAMWERK. Deze biedt ondersteuning en begeleiding op het terrein van wonen, dagbesteding en (para) medische zorg. De doelgroepen van RAAMWERK zijn, om kinderen met meervoudige beperkingen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de Duin- en Bollenstreek, te begeleiden en te zorgen voor een nuttige dagbesteding. RAAMWERK beschikt over een groot aantal voorzieningen voor werk-en dagbesteding in de Duin- en Bollenstreek.

Zo heeft wijkservicecentrum DICHTBIJ, op 1 mei 2015, zijn intrede gedaan in RUSTOORD. De 7 tot 10 deelnemers van DICHTBIJ met een beperking verlenen diensten in en rondom woonzorg locatie RUSTOORD. Dit is een win-win situatie. De deelnemers hebben een nuttige dagbesteding en de bewoners krijgen extra hulp door middel van : banden van de rolstoelen oppompen, wekelijks kranten en glas ophalen, ook bij de omliggende woningen, het verstellen van kleding, heel veel appeltaarten en cakes bakken en verkopen, de 2 konijnen verzorgen, enz. enz.

De deelnemers worden de hele week begeleid door Eefje Visser, Helene Bogaards , Doreen Lubbers en Anita Roozen. Zij worden om 09.00 uur met een busje gebracht en om 16.00 weer opgehaald. Enkelen komen zelfstandig op de fiets.

DICHTBIJ bakt op bestelling, maar bestel op tijd om teleurstelling te voorkomen want ze krijgen het steeds drukker! U kunt per e-mail bestellen : dichtbij@raamwerk.nl Of telefonisch: 06-22246770

Grote appeltaart 6 euro, appelkruimeltaart (klein) 3,50 euro, boterkoek 3 euro, naturel cake 2,50 euro, chocolade/kruiden en marmercake 3 euro, 1 persoons appelkruimel en boterkoek 0,75 euro. U kunt ook gezellig langs komen op hun nieuwe locatie om te bestellen

In de zomer-Seinpost komt een interview met de mensen van DICHTBIJ, zodat u ze allemaal beter leert kennen. Ik heb hun appeltaart en cake besteld en mijn familie en ik hebben van deze overheerlijke baksels, enorm genoten! Fantastisch! Een aantal personen maakt prachtig mozaiëk, en die kunt u ter plaatse bewonderen en kopen , dit zijn heel erg leuke cadeautjes.

Dus de moeite waard om van maandag t/m vrijdag, tussen 09.00 uur en 16.00 uur, bij DICHTBIJ een kijkje te gaan nemen. U bent van harte welkom! IR