In wijkservicecentrum Dichtbij verlenen mensen met een beperking diensten in en buiten Rustoord in Lisse.

Ons doel is te participeren in deze wijk en willen ‘waar mogelijk’ meedoen in de samenleving. We willen mensen ondersteunen bij bijvoorbeeld werkzaamheden, klussen en activiteiten.

In en rondom Rustoord verrichten we verschillende werkzaamheden. Zo helpen wij bij koffie ronddelen of boodschappen doen, administratieve klus-jes (bv kopieerwerk, mailing) delen folders uit, doen spelletjes, kunnen assis-teren op scholen (bv voorlezen, conciërge ondersteunen) en denk aan klusjes voor bv een bibliotheek, kringloopwinkel, wijkvereniging, oranje vereniging of gemeente. Tevens zijn we in samenwerking met bewoners van Rustoord een bakgroep gestart en bakken heerlijke appeltaarten voor de verkoop. Daarnaast zijn alle nieuwe ideeën zijn welkom!

Bij Dichtbij werken we niet alleen met professionele hulpverleners, maar ook vrijwilligers, stagiaires en leerlingen zijn welkom. Daarnaast werken we nauw samen met de medewerkers van Rustoord en willen optimaal gebruik maken van elkaars talenten en kwaliteiten.

Arja: “In het begin vond ik het een beetje spannend en moest ik een wennen. Toen ik iedereen leerde kennen en taken te doen kreeg wende het snel. Taken die ik doe zijn: bewoners ophalen voor activiteiten, taarten bakken, helpen met de koffieronde en bij de beautymiddag. Het eten rondbrengen met de medewerkers van Rustoord vind ik wel het leukste om te doen. Wat ik ook erg leuk vind is dat ik veel bekenden tegen kom bij Rustoord en met iedereen een praatje kan maken.”

Menno zegt dat hij gelijk al gewend was bij Rustoord. Menno mocht gelijk de eerste dag mee met eten ronddelen bij bewoners, samen met de kok en een medewerker. Hij leerde om netjes aan te bellen bij bewoners en mocht de deur open maken met de sleutel. Bij binnenkomst zegt Menno goede middag en na het geven van de maaltijd wenst hij de bewoner een smakelijk maal.

Andere klussen die Menno gedaan heeft zijn o.a helpen met de kerstversiering opruimen, flyers ronddelen, appeltaarten bakken en bewoners in een rolstoel ophalen voor activiteiten. Wijkservicecentrum Dichtbij is een initiatief van stichting Het Raamwerk en Gemiva – SVG groep.

DSV locatie Rustoord Adres: Rustoordlaan 1
Eerste verdieping: Recreatiezaal
dichtbij@wijkservicecentrum.com
Telefoonnummer: 0652751519