VERVOLG OP MIJN STUKJE OVER DE MEEUWEN.
Enkele maanden geleden heb ik een stukje geschreven over de jonge meeuwen. Ik vertelde dat ze weg waren, maar nu blijkt, dat er toch een aantal meeuwenparen het aangedurfd hebben, om nesten te maken, tussen wapperende linten en vliegende nepvalken. Op een gegeven ogenblik hupten er wel 10 jonge meeuwtjes vrolijk door onze tuinen. Ze waren van het dak gevlogen of hadden door een ouder een duwtje gekregen en konden nog niet op eigen kracht, weer op het nest terug vliegen. Ze sliepen op ons gras en werden, onder luid geschreeuw van hun ouders, van s’ morgens vroeg tot s’ avonds laat, van eten voorzien. Door de extreme droogte hadden ze dorst en ze schreeuwden ook s ‘nachts naar hun ouders om drinken, dat doen onze baby ’s ook !

De bewoners op de 3e verdieping hebben daar het meeste last van want, met die schreeuwende meeuwen vlak boven je hoofd, kun je geen gesprek met iemand voeren en zitten hun ramen en balkons vol met poep. Soms zaten er een paar jongen op hun balkon, of ze kwamen zelfs binnen.

Er werd een klein plastic badje neergezet voor de bewoners om daar, gezellig met de voeten in het water, en een kopje koffie, te kletsen, maar door alle steunkousen en aangepaste schoenen, gaf daar niemand gehoor aan.

Maar onze jonge meeuwtjes hebben dat badje gauw ontdekt en net als kleine kinderen hadden zij heel veel lol in het water ! Zij spetterden, dronken ervan en gingen kopje onder, het was een genot om naar te kijken.

Toch geven meeuwen veel overlast, dus meteen na de winter 2018/2019, moeten de linten en nepvalken op de daken aangebracht worden om zo te voorkomen, dat ze onze daken weer voor hun nesten, uitkiezen. De eieren mogen niet uit de nesten gehaald worden, dus we moeten dit zelf oplossen. IR.