Door de ondernemingsvereniging van Lisse is mogelijk gemaakt dat DSV|Rustoord een Qbi in ontvangst mocht nemen.

De officiële overhandiging werd gedaan door Dhr. van der  Borg aan dhr. Romijn van de cliëntenraad van Rustoord  tijdens het borreluurtje in Rustoord. Marieke Zebregs, locatie manager en de Dhr. Romijn bedankte de ondernemingsvereniging Lisse namens alle bewoners voor deze mooie nieuwe aanwinst.

De Qbi is een bewegingsstimulator en is ontworpen om mensen op een speelse  manier uit te dagen om te bewegen. Qbi maakt het mogelijk om met lichaamsbewegingen een bal te besturen zónder deze aan te raken. We hopen dat de bewoners veel plezier aan de Qbi mogen beleven!

Hoe werkt de Qbi? Qbi herkent de bewegingen van een persoon en rolt de bal direct in de richting waarin de persoon beweegt, dit zonder de bal aan te raken. Qbi zet aan tot bewegen. Daarom juist wordt Qbi ook ingezet binnen de zorgwereld.

De hulpmiddelen en de bal hebben een spelkarakter waardoor mensen plezier krijgen om te bewegen. Jong en oud binnen de zorgwereld reageert enthousiast op het bewegen van een bal zonder die aan te raken.

Magie? Een ding is zeker, bij het besturen van de bal ervaart men een apart gevoel. Er ontstaat een balans tussen bewegen, concentreren en interactie. De persoonlijke controle over de situatie maakt het heel leuk om te doen. Men gaat er volledig in op. Je komt met Qbi in een ‘flow’ terecht, een ‘flow’ die tot een situatie leidt waarin het besef van tijd vervaagt, men vergeet zichzelf waardoor ook pijn bij het bewegen wegvalt.