Hand in hand met juffen, groepsgenootje of sportmeester staken zij over met hun evacuatiekoord. Op dit moment zijn de peuters bezig met het thema “Puk in het verkeer”, dus er werd goed geoefend met oversteken.

Eerst naar links kijken, daarna naar recht, nog een keer naar links en als er echt niemand aan kwam, konden ze oversteken. Zo van hun buitenspeelplein van de Kindercampus naar de buren; Rustoord.

Eerst door de tuin, daar waren de peuters al onder de indruk van de mooie bloemen. Door de ontmoetingsruimte zo naar de multifuncionele ruimte waar gesport kan worden. Samen met bewoners werden er eerst warming up oefeningen gedaan. Zowel de oudere als de jongere deelnemers deden goed hun best met het zwaaien van armen, stampen met benen. Ook de nekspieren en schouders werden losgemaakt.

Na al het rekken en strekken werd er een spel gespeeld met pittenzakken. Enthousiast gooiden de peuters de pittenzakken naar de cliënten van Rustoord, op hun beurt gooiden zij de pittenzakken weer terug naar de peuters. Waar in het begin iedereen even moest wennen aan elkaar, ontstond al snel veel enthousiasme. Er werden liedjes gezongen en grapjes gemaakt.

De kinderopvanggroepen van SKOL van Kindercampus Joseph en Rustoord van DSV zijn voornemens om deze samenwerking verder uit te breiden en regelmatig bij elkaar op bezoek te gaan. Niet alleen met sporten en het zingen van oude Hollandse liedjes, maar ook de musical van groep 8 wordt bezocht door enkele cliënten van Rustoord. Daarnaast zijn er van beide kanten nog meer ideeën die worden uitgewerkt. Op naar een mooie samenwerking en veel leuke gezamenlijke activiteiten.